Optocenter | Optika Minus 50 - Blefaroplazma /Blepharopasma

Blefaroplazma /Blepharopasma

  • 31.07.2023
  • Amer Beharić

Plasma naprava PLASMAGE je z računalniško vodeno jakostjo in frekvenco ustvarila možnost nekirurške nekrvave metode, kjer je rezultat primerljiv kirurškim metodam. Dodatno, ker je brez kirurškega šivanja, praktično brez brazgotin,  katere lahko tudi zmanjšuje po drugih kirurških postopkih.

Že pri samem posegu dviga zgornjih vek, so rezultati vidni, v naslednjih 4 tednih po posegu pa postanejo še bolj očitni.

Za nekirurško zamnjševanje spodnjih vek se je ponavadi uporabljala metoda polnil. Uporaba Plasmage aparature je tudi v tem področju zelo učinkovita z daljšim časom učinka, primerljivim kirurški metodi.

Kako deluje?

Na področju med vrhom instrumenta in točkasto površino kože se ustvari računalniško kontrolirana reakcija, ki stimulira kožo, da se učvrsti, preoblikuje in obnovi. Nastane četrto stanje, ionizirana plazma na zelo kratki razdalji, kar povzroči tretman na omejenem področju brez širjenja v okolico, tako po površini kože kot v globino. 

Komu je namenjen?

Plasmage omogoča odstranjevanje določenih težav na koži, ter prav tako posege kot je dvig obrvi in vek, kot tudi pomlajevanje in zategovanje kože (spodnjih vek) ali drugih delov obraza.

Ima razlicne stopnje moči in frekvenc, s posebnimi nastavki. Omogoča tudi biostimulacijo kože, kar omogoča pomlajevanje kože, kot neinvazivna metoda, brez anestezije  in ran na koži,ki se lahko kombinira tudi z drugimi posegi (botoks, PRX).

Pri dvigu in zategovanju vek se uporablja anestezija, najpogosteje anestezijska krema, ki potrebuje 30 do 40 min, za tem pa plasmage poseg. Trajanje posega je med 30 in 60 minut, odvisno od obsega tretmaja.

Po posegu je potrebno paziti na protivnetno terapijo (3 do 7 dni), ter na zaščito pred soncem -ker so spremembe na koži suhe, lahko nanašamo kreme z zaščitnim faktorjem, najbolj priporočljivo SPF 50. 

Spremembe so v bistvu suhe ranice,ki same odpadejo v 10 dneh, prek njih se lahko nanasa tudi puder, vsekakor pa jih ni smiselno na silo odstranjevati, ker je spodaj mlada še nedozorela koža, ki potrebuje nego.

Suha področja tretmaja, možnost nanosa pudra in zašcitnih krem, omogočajo vam,da se vrnete svojim rednim aktivnostim praktično po posegu.

Še vedno pa priporočamo počitek po posegu, glede na izkušnje pacientov.

Podoben postopek je tudi pri zmanjševanju gub, fibroma, bradavic, spremembi v barvi..

Ker se na mesto tretmaja nanaša anestezijska krema, več kot občasno minimalno peckanje se ne čuti. Prehodna oteklina, če se pojavi, se umiri v nekaj dneh. 

Sam postopek daje izvrstne rezultate, ki se opazijo že takoj po posegu. Končni učinek po 3 do 4 tednih po posegu, ko se koža pomiri, vsa mesta tretmaja obnovijo z novo kožo in stimuliranim nastankom novega kolagena.

V posameznih primerih je potrebna ponovitev posega zaradi zaželenega večjega učinka.

Ker je sam poseg nekrvav, bistveno manj invaziven od kirurškega, tudi glede aneatezije, s kratkim časom celjenja, ter brez brazgotin, je tud cena nižja kot pri kirurškem posegu.

Pripravil za vas Amer Beharić

plasmage

Po posegu plasmage je koža vidno učvrščena ter lepša na dotik. Gubice so bolj zglajene že po prvem posegu. Sam poseg je neboleč.  Zdravnik je zelo prijazen profesionalen na svojem področju. Priporočam poseg. 

Sindi

očala

Zelo prijazno osebje, sem se vedno vračam ko potrebujemo očala.

Špela

Plasmage

Že po prvem posegu plasmage je koža bolj gladka in napeta. Na videz je koža bolj sijoča ter čvrsta. Sam poseg je kratkotrajen in neboleč. Doktor zelo prijazen. Priporočam

Brigita

očala

Nice service, quality products, good prices. They also speak english so was really easy to interact.

Flor

Če si želite svetovanje nas lahko pokličete
041 426 300