Optocenter | Optika Minus 50 - Odstranjevanje znamenj na koži

Odstranjevanje znamenj na koži

  • 09.01.2023
  • Amer Beharić

Za odstranjevanje benignih znamenj na koži, ki motijo v vsakdanjem življenju zaradi izgleda ali položaja, kjer se oblačila ali nakit pogosto drgne se lahko uporablja več tehnik, od kirurške , zmrzovanja, do odstranjevanja z različnimi oblikami laserja.
Kirurško odstranjevanje znamenja je ponavadi izrez v lokalni anesteziji, nato pa po potrebi šivanje, kar je vse skupaj nekoliko bolj problematično glede poznejšega brazgotinjenja.
Pri nas odstranitev znamenja pogosteje opravimo s plazma laserjem, ker je metoda kot taka manj invazivna, brez krvavitve, celi se z bistveno manjšo brazgotino ali sploh brez nje.
Uporabljamo računalniško voden frakcijski plazma laser in ne »plasma pen«, ki je mogoče bolj znan, vendar zaradi svoje nenatančnosti in zato sprememb na koži po uporabi (hiperpigmentacije) zato manj priljubljen.

Računalniško voden frakcijski plasma laser omogoča s svojimi programi tako odstranitev znamenj, prav tako druge posege kot je blefaroplastika, glajenje gubic, podobno aplikaciji hialuronske kisline ali botoks. Za razliko od hialurinske kisline, kožo ne razteguje ampak zateguje in s tem je bolj naraven končni učinek. Botox pa v celotni ne more zamenjati,saj je osnovni učinek botulinum toksina,da zrelaksira mišice in s tem pogladi gube.
Pri odstranitvi znamenj z visoko frekvenco na površju kože termično upari spremembo ,ki je nad samo okolno kožo, s tem pa brez krvavenja nastane suha rana, kjer je pomembna pooperativna nega, tako kot pri vsakem kirurškem postopku. Priporočamo ustrezno kremo za zmanjšanje možnosti infekcije, brazgotinjenja in poznejše hiperpigmentacije, pri čemer vam lahko svetuje tudi naša diplomirana medicinska sestra, ki svetuje tako pri izbiri kozmetike kot pri samih kozmetičnih negah.

Pripravil za vas Amer Beharić

plasmage

Po posegu plasmage je koža vidno učvrščena ter lepša na dotik. Gubice so bolj zglajene že po prvem posegu. Sam poseg je neboleč.  Zdravnik je zelo prijazen profesionalen na svojem področju. Priporočam poseg. 

Sindi

očala

Zelo prijazno osebje, sem se vedno vračam ko potrebujemo očala.

Špela

Plasmage

Že po prvem posegu plasmage je koža bolj gladka in napeta. Na videz je koža bolj sijoča ter čvrsta. Sam poseg je kratkotrajen in neboleč. Doktor zelo prijazen. Priporočam

Brigita

očala

Nice service, quality products, good prices. They also speak english so was really easy to interact.

Flor

Če si želite svetovanje nas lahko pokličete
041 426 300