Optocenter | Optika Minus 50 - ZAKAJ JE USTANOVITELJ ZOOMA IZGINIL NEZNANO KAM?

ZAKAJ JE USTANOVITELJ ZOOMA IZGINIL NEZNANO KAM?

  • 11.11.2022
  • Amer Beharić

In spet se je začelo kot pri vsakem začetku šolskega leta, da otroci slabše vidijo. Miopične korekcije se povišujejo za cca 1 dioptrijo, ker ne vidijo na tablo.

Vsem je znano, da velika uporaba “pametnih” pomagal na blizu podaljšuje čas akomodacije pri posamezniku in s tem čas, ko je oko prilagojeno gledanju na blizu. Ob tem se posledično zamegli slika na daljavo saj nasprotidelujoče mišice ni in je to pasivni proces. S tem ostane oko “v krču” in dostikrat v navidez večji dioptriji.

Največja umetnost je takemu šolniku predpisat očala,da se mu te težave ne poslabšujejo in hkrati vidi dokaj ostro tudi na tablo oz. na daljavo.

Jasno,da so starši ob takih povečavah dioptrij prestrašeni, šokirani, razočarani, pripravljeni obsojat trenuten pouk na daljavo kot vzrok poslabšanja dioptrije zaradi uporabe računalnika, tablic po več ur na dan, ki so dostikrat na manjši razdalji od očesa kot je to pri pisanju na papir -posledica velikosti ekranov, velikosti razpredelnic v katerih se tudi odrasli dostikrat izgubijo, saj je težko imeti kompleten pregled na velikosti diagonale cca 10 do 15 cm.

O sami politiki, trenutni ureditvi šolstva bodo govorili in govorijo bolj kompetentne osebe. Moje je, da osvetlim problem s katerim se srečujem v ambulanti in zaradi katerega dobivam vprašanja kako zadevo omiliti. Ena izmed pomoči so vmesne pavze, druga stara očala.. Vsekakor pa je najbolje opozarjat na čimbolj normalno razdaljo pri delu na blizu (25 cm) in pa omejevanje uporabe v prostem času.

Tukaj bom bolj za šalo pojasnil naslov, da se je mogoče ustanovitelj Zooma ustrašil staršev otrok, ki nosijo očala in se jim je dioptrija povečala. ?

Pripravil za vas Amer Beharić
Če imate kakšno vprašanje nas lahko pokličete
Optocenter: 041 426 300 | Optika minus 50: 051 635 710
Preberi več

Oftamologija

Pri nas lahko opravite pregled pri specialistu oftalmologu po naslednjem ceniku. V primeru, da po pregledu...

Preberi več
Preberi več

Optika

Po natančno opravljeni diagnostiki pri oftalmologu ter njegovih meritvah, nasvetih in predlogih,...

Preberi več
Preberi več

Estetika

Pri nas izvajamo minimalne invazivne posege na obrazu, ki našim strankam zagotavljajo zadovoljstvo in sijoč...

Preberi več
Preberi več

Kozmetika

Sledenje poslanstvu, ki poleg zaščite vida vključuje tudi skrb za nego obraza zaokrožimo s ponudbo premium,...

Preberi več
Preberi več

Ortopedija

Obraba sklepnega hrustanca, še posebej kolena, kolka in hrbtenice, je pogosta težava ljudi nad 40...

Preberi več